Proljetno cvijeće

Proljetnu sezonu počinjemo jako rano, a prve biljke koje imamo su jaglaci koji počinju sa cvatnjom već u siječnju. Nakon jaglaca dolaze maćuhice, tratinčice, potočnice i zumbuli te sve vrste proljetnica i balkonskog cvijeća kojih ima jako puno vrsta. 

JAGLAC / Primula acaulis

Jaglac je jedna od prvih biljaka u proljeće pa je tako i dobila ime od latinskog naziva Prima rosa što znači “prva ruža”. Višegodišnja je biljka otporna na hladne zime. Posebno će Vas razveseliti svojom širokom paletom šarenih boja svojih cvijetova.

RANUNCULUS / Ranunculus asiaticus

Ranunculus je poseban zbog svojih velikih punih cvijetova zbog kojih ne može proći nezapaženo. Imamo ih u raznim nijansama, žuti, crveni, ljubičasti, roza, bijeli.

ZUMBUL / Hyacinthus

Zumbul je poseban po svom intenzivnom mirisu koji širi oko sebe. Lukovičasta je biljka koja može ostati u zemlji, ali onda slijedeće godine neće biti tako veliki cvjetovi pa je bolje da se lukovica vadi i spremi na suho mjesto. Zumbula imamo u bijeloj, ljubičastoj, roza i plavoj boji.

POTOČNICA / Myosotis

Potočnica ima sitne, nježne cvjetiće koji će Vas osvojiti svojom jednostavnošću. Nije zahtjevna za uzgoj i lako prezimi vani. Imamo je u plavoj, roza i bijeloj boji.

TRATINČICA / Bellis perennis

Tratinčica je jedna od najpoznatijih biljaka u proljeće koje imamo u bijeloj, crvenoj i roza boji. Imamo dvije vrste, jedna sa sitnim cvjetovima i jedna s krupnijim, raščupanim cvjetovima.