Proljetno cvijeće

Proljetnu sezonu počinjemo jako rano, a prve biljke koje imamo su jaglaci koji počinju sa cvatnjom već u siječnju. Nakon jaglaca dolaze maćuhice, tratinčice, potočnice i zumbuli te sve vrste proljetnica i balkonskog cvijeća kojih ima jako puno vrsta. 

BELLIS PERENNIS/ Tratinčica

Tratinčica je jedna od najpoznatijih biljaka u proljeće koje imamo u bijeloj, crvenoj i rozoj boji. Imamo dvije vrste, jedna sa sitnim cvjetovima i jedna s krupnijim, raščupanim cvjetovima.

CALCEOLARIA/ Papučica

Papučica, to jest Calceolaria vrlo je efektnog i zanimljivog izgleda, a i sam naziv papučica zainteresirat će vas za kupnju ovog posebnog i neobičnog cvijeta.

CYNERARIA HYBRIDA/ Cineraria

Cineraria je cvijet porijeklom iz južne Afrike. Nazivaju je i pepeljugom zbog latinskog porijekla njenog naziva (lat. cinis, gen. cineris pepeo). Postoje mnogi hibridi ove vrste koji se razlikuju po visini rasta te obliku i boji cvijeta.

HYACINTHUS/ Zumbul

Zumbul je poseban po svom intenzivnom mirisu koji širi oko sebe. Lukovičasta je biljka koja može ostati u zemlji, ali onda slijedeće godine neće biti tako veliki cvjetovi pa je bolje da se lukovica vadi i spremi na suho mjesto. Zumbula imamo u bijeloj, ljubičastoj, rozoj i plavoj boji.

MYOSOTIS/ Potočnica

Potočnica ima sitne, nježne cvjetiće koji će Vas osvojiti svojom jednostavnošću. Nije zahtjevna za uzgoj i lako prezimi vani. Imamo je u plavoj, rozoj i bijeloj boji.

PRIMULA ACAULIS/ Jaglac

Jaglac je jedna od prvih biljaka u proljeće pa je tako i dobila ime od latinskog naziva Prima rosa što znači “prva ruža”. Višegodišnja je biljka otporna na hladne zime. Posebno će Vas razveseliti svojom širokom paletom šarenih boja svojih cvijetova.

RANUNCULUS ASIATICUS/ Ranunkula

Ranunculus je poseban zbog svojih velikih punih cvijetova zbog kojih ne može proći nezapaženo. Imamo ih u raznim nijansama: žuti, crveni, ljubičasti, roza, bijeli.