Jesensko cvijeće

Jesen započinjemo šarenim maćuhicama, a glavna vrsta su nam multiflore koje ljudi nose na groblja svojim najmilijima povodom dana  Svih svetih. Ima ih u raznim bojama, nijansama i oblika cvijeta, od malih sitnih cvijetića do krupnih cvijetova, već kakve tko voli.

MAĆUHICA / Viola

Maćuhica je dvogodišnja biljka koja se sadi u jesen i traje sve do idućeg ljeta. Može se saditi i u proljeće, ali se preporuča sadnja u jesen kako bi biljka kroz zimu bila u zemlji te u proljeće razvila što bujnije cvijetove. Postoje razne boje maćuhica: jednobojne u svim nijansama, višebojne u raznim kombinacijama što omogućuje kreativnost u sadnji. Imamo maćuhice sa velikim cvijetom i mini cvijetom. Sadimo ih u tegle promjera 9 cm.

KRIZANTEMA MULTIFLORA / Chrysanthemum multiflora

Krizantema multiflora je biljka okruglastog oblika promjera oko 45-55 cm koja je cijela prekrita mnoštvom cvjetova. Kod nas je običaj da se nosi na groblje za blagdan Svih svetih, a njome se ukrašavaju i vrtovi u jesen kad nema puno drugih cvatućih biljaka. Ona je višegodišnja biljka ako se posadi direktno u zemlju pa slijedeće godine naraste još veća i bujnija. Postoje osnovne boje: žuta, bijela, crvena i roza od kojih ima puno nijansi i veličine cvjetova. U ponudi imamo tegle različitih promjera fi 12, fi 20 i fi 25.

UKRASNI KELJ

Ukrasni kelj je otporan na jaku hladnoću te njegova prava ljepota dolazi do izražaja kad temperatura padne ispod 10 oC te je zbog toga zanimljiv ljubiteljima cvijeća. Imamo ga u ljubičastoj i bijeloj boji.

KRIZANTEMA GRANDIFLORA / Chrisantemum indicum

Krizantema grandiflora su krizanteme posađene u tegli promjera 25 cm sa najmanje 5 cvjetova kojih može biti sve do 9 cvjetova. Imamo ih u žutoj, bijeloj, ljubičastoj i smeđoj boji.