Jesensko cvijeće

Jesen započinjemo šarenim maćuhicama, a multiflore su najpopularnije cvijeće koje krasi groblja povodom dana  Svih svetih. Ima ih u raznim bojama, nijansama i oblicima cvijeta: od malih sitnih cvijetića do krupnih, ovisno o ukusima kupaca.

 Chrysanthemum indicum/ KRIZANTEMA GRANDIFLORA

Grandiflore su krizanteme velikih krupnih cvjetova. Nakon multiflora, najtraženije za dan Svih Svetih. Sadimo ih u teglu promjera 25 cm i imaju od 7 do 11 velikih cvjetova u bijeloj, žutoj, ljubičastoj, crvenoj i boji starog zlata.

Chrysanthemum multiflora/ KRIZANTEMA MULTIFLORA 

Krizantema multiflora okruglog je oblika promjera oko 45-55 cm i cijela je prekrivena mnoštvom cvjetova. Kod nas je običaj da se nosi na groblje za blagdan Svih svetih, a također služi i za ukrašavanje vrtova u jesen kad nema puno drugih cvatućih biljaka. Višegodišnja je biljka ako se posadi direktno u zemlju pa slijedeće godine naraste još veća i bujnija. U ponudi imamo razne boje i nijanse boja i kombinacija te tegle različitih promjera: fi 12, fi 15, fi 20 i fi 25.

 Cyclamen persicum/ CIKLAMA

Ciklama je sobni cvijet, a nazivaju je cvijetom iskrenosti. Kažu da ju je dobro imati u kući jer “poravnava račune” i izglađuje nesporazume. Jedna je od najtraženijih cvatućih biljaka zimi. Voli niže temperature pa je zahvalna ako se nalazi u prostorijama koje su najmanje zagrijane. Proizvodimo ciklame s velikim i malim cvjetovima u raznim nijansama sljedećih boja: bijela, roza, lila, crvena te kombinacije boja.

UKRASNI KELJ

Ukrasni kelj je otporan na jaku hladnoću te njegova prava ljepota dolazi do izražaja kad temperatura padne ispod 10 °C te je zbog toga zanimljiv ljubiteljima cvijeća. Imamo ga u ljubičastoj i bijeloj boji.

Viola/ MAĆUHICA  

Maćuhica je dvogodišnja biljka koja se sadi u jesen i traje sve do idućeg ljeta. Može se saditi i u proljeće, ali se preporuča sadnja u jesen kako bi biljka kroz zimu bila u zemlji te u proljeće razvila što bujnije cvijetove. Postoje razne boje maćuhica: jednobojne u svim nijansama i višebojne u raznim kombinacijama što omogućuje kreativnost u sadnji. Proizvodimo maćuhice sa velikim cvijetom i mini cvijetom. Presadnice su u teglicama promjera 9 cm, a imamo i viseće maćuhice u visećim teglama promjera 25 cm.